Sidste år blev stedet, hvor jeg tjente mine penge tvunget til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod derfor som frygtet uden forudsigelig løn.

Situationen føltes ret håbløst. Jeg har ikke på noget tidspunkt været uden stabilt arbejde. Heldigt nok har jeg hele tiden været med i en a kasse. Det blev min redning, da jeg fra den ene dag til den anden blev arbejdsløs.

Jeg har nogen gange formodet, at det var formålsløst at være medlem af akasse. Jeg har jo nogensinde været
arbejdsløs i fortiden, men lykkeligvis var jeg moden nok til at fortsætte som medlem.

Da jeg uden forvarsel stod ledig var det altså bare den bedste hjælp.

Arbejdsløshedskassen hjalp med at få overblik over det økonomiske og det juridiske, ligesom de assisterede at kigge efter potentielle jobs, skriblemotiverede ansøgninger og cv. Det var reelt set ret overskueligt.

Der er ikke meget arbejde i min branche. Derfor var jeg beredt på, at jeg skulle være arbejdsløs i en længere periode. Økonomisk ville det være hårdt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg havde krav på dagpenge som en del af en akasse. På den måde var jeg tilsikret pengemæssigt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke lige så meget en solid løn, men jeg har råd til at beholde mit sommerhus, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg absolut lettet over.

Der eksisterer jo mange a kasser, og det væsentligste for mig er, at min a kasse er væsentligt for min branche. A-kassen skal desuden være troværdige. Heldigvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg fik tilbudt nogle aftalte besøg hos min akasse, og der var desuden lejlighed til at booke sig ind til inspirerende undervisning, som gjorde at jeg blev mere oplyst om blandt andet jobsøgning.

En dag blev jeg ringet op af CA A-kasse, som meddelte, at akassen havde et eventuelt arbejde til mig. Jeg var glad.

Et par timer efter var jeg til møde hos min kommende arbejdsgiver. Det gik i en god tone, og senere samme uge ringede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at gå ledig lidt under et år, og det er befriende, at jeg nu tjener penge. Jeg er henrykt for mine nye arbejdsopgaver.
Det er ikke en fornøjelse at stå ledig, og det er essentielt at blive tilbudt den korrekte bistand.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min arbejdsløsheds-kasse.
At kunne få arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en a kasse var på mange måder min sikkerhed finansielt. På den måde var jeg sikret finansielt, og jeg blev ikke nødt til at videresælge de materielle goder, der er vigtige for mig.